AMD เปิดตัวกราฟิกการ์ด Radeon™ RX 5500 Series ความคมชัดของภาพที่เหนือกว่า ฟีเจอร์การทำงานชั้นเยี่ยม และประสบการณ์การเล่นเกมประสิทธิภาพสูง

AMD เปิดตัวกราฟิกการ์ด Radeon™ RX 5500 Series:
ความคมชัดของภาพที่เหนือกว่า ฟีเจอร์การทำงานชั้นเยี่ยม
และประสบการณ์การเล่นเกมประสิทธิภาพสูง

  • กราฟิกการ์ด AMD Radeon™ RX 5500 Series ให้ประสิทธิภาพโดยเฉลี่ยเร็วกว่าสูงสุดถึง 37% เมื่อนำไปเปรียบเทียบกับคู่แข่งในการเล่นเกมต่างๆ ที่ภาพความละเอียด 1080p[1] ทั้งเกมระดับ AAA และ eSports –
  • Acer, HP, Lenovo และ MSI นำเสนอเกมเพลย์ที่น่าทึ่งด้วยคอมพิวเตอร์ และโน๊ตบุ้ครุ่นใหม่ที่ขับเคลื่อนประสิทธิภาพด้วยกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 Series –
  • ผู้เล่นสามารถเลือกรับเกม Borderlands 3 หรือ Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint หากซื้อคอมพิวเตอร์ หรือโน๊ตบุ้คที่ขับเคลื่อนประสิทธิภาพด้วยกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 Series[2]

 

ประเทศไทย, 8 ตุลาคม 2562 – AMD (NASDAQ: AMD) ประกาศเปิดตัวกราฟิกการ์ด Radeon™ RX 5500 Series บนสถาปัตยกรรมเกมมิ่ง RDNA ที่ล้ำสมัย เพื่อส่งมอบประสิทธิภาพการเล่นเกมที่ยอดเยี่ยม และความคมชัดระดับสูงที่ 1080p

     กราฟิกการ์ด AMD Radeon RX 5500 Series ประกอบด้วยกราฟิกการ์ดรุ่น Radeon™ RX 5500 ที่จะวางจำหน่ายสำหรับคอมพิวเตอร์โดยผู้ผลิตกราฟิกการ์ดชั้นนำ รวมไปถึงรุ่น Radeon™ RX 5500M สำหรับโน๊ตบุ้ค ผู้ให้บริการด้านระบบชั้นนำทั่วโลกต่างกำลังต้องการผลิตภัณฑ์รุ่นใหม่ๆ โดย HP และ Lenovo วางแผนที่จะนำเสนอกราฟิกการ์ด Radeon™ RX 5500 สำหรับการเล่นเกมประสิทธิภาพสูงบนคอมพิวเตอร์ตั้งแต่เดือนพฤศจิกายนนี้ และ Acer วางแผนที่จะนำเสนอระบบ และผลิตภัณฑ์ใหม่ๆ ในเดือนธันวาคมนี้ และพิเศษไปกว่านั้น MSI คาดว่าจะเปิดตัวเกมมิ่งโน๊ตบุ้คที่ขับเคลื่อนด้วยขุมพลังจากโปรเซสเซอร์ AMD Ryzen และกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500M เป็นรายแรกของโลกอีกด้วย

     Johnson Jia รองประธานอาวุโส และผู้จัดการทั่วไป ฝ่ายธุรกิจผู้บริโภคกลุ่ม Intelligent Devices Group บริษัท Lenovo กล่าวว่า “จากผลตอบรับ และข้อมูลเชิงลึกจากคอมมิวนิตี้เกมทั่วโลก เหล่าผู้เล่นเกมจัดลำดับให้ “กราฟิกการ์ด” เป็นองค์ประกอบที่สำคัญที่สุดในการเพิ่มความเร็ว และประสิทธิภาพของคอมพิวเตอร์ นั่นจึงเป็นสาเหตุที่คอมพิวเตอร์รุ่น Lenovo Legion T730 และ T530 Gaming Tower และเกมมิ่งคอมพิวเตอร์รุ่น IdeaCentre T540 ใช้กราฟิกการ์ด AMD Radeon RX รุ่นล่าสุดในการขับเคลื่อนประสิทธิภาพ – สามารถสร้างความพึงพอใจให้กับผู้เล่นเกม ที่ต้องการความเที่ยงตรงของภาพสูง และเฟรมเรตที่ตอบสนองได้อย่างรวดเร็วในการเล่นเกม”

     Charles Chiang ซีอีโอ บริษัท MSI กล่าวว่า “โน๊ตบุ้ครุ่น MSI Alpha 15 นับเป็นปฐมบทใหม่สำหรับเรา และเรารู้สึกตื่นเต้นมากที่ได้เป็นพันธมิตรกับ AMD ในการผสมผสานเทคโนโลยีการผลิตล่าสุดขนาด 7nm ในกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 เข้ากับ DNA เกมมิ่งของ MSI เพื่อผู้เล่นของเรา”

     ผลิตภัณฑ์รุ่นล่าสุดในตระกูล AMD Radeon ที่เพิ่มเข้ามา นำเสนอสถาปัตยกรรมเกมมิ่ง RDNA ขั้นสูง และเทคโนโลยีกระบวนการผลิตชั้นนำขนาด 7nm เพื่อผู้เล่นทั่วโลกด้วยโครงสร้าง และระบบใหม่ๆ ที่น่าตื่นเต้น กราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 ส่งมอบประสิทธิภาพในการเล่นเกมที่สูงขึ้นถึง 1.6X Performance-Per-Watt เมื่อนำไปเทียบกับกราฟิกการ์ด Radeon รุ่นปัจจุบันที่ใช้สถาปัตกรรม Graphics Core Next (GCN)[3]

     กราฟิกการ์ด AMD Radeon RX 5500 Series สร้างขึ้นเพื่อนำเสนอการเล่นเกมบนภาพความละเอียดที่น่าทึ่งระดับ 1080p ภาพที่มีความเที่ยงตรงและคมชัดสูง และการตอบสนองที่รวดเร็วในการเล่นเกม ได้รับการปรับเพื่อส่งมอบประสบการณ์ที่ยอดเยี่ยมที่สุดในการเล่นเกม กราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 ส่งมอบประสิทธิภาพการทำงานที่เร็วกว่าโดยเฉลี่ยสูงสุดถึง 37% เมื่อนำไปเปรียบเทียบกับคู่แข่งในการเล่นเกมที่ภาพความละเอียดระดับ 1080p1 สำหรับโมบายเกมมิ่ง แล็ปท็อปที่ใช้กราฟิกการ์ด Radeon  RX 5500M จะให้ประสิทธิภาพการทำงานที่เร็วกว่าโดยเฉลี่ยสูงสุดถึง 30% และให้ค่า FPS มากถึง 60+ในการเล่นเกมระดับ AAA และให้ค่า FPS มากถึง 90+ ในการเล่นเกม eSports[4]

     Scott Herkelman รองประธานและผู้จัดการทั่วไป กลุ่ม Radeon Technologies บริษัท AMD กล่าวว่า “เป็นเรื่องที่น่าเหลือเชื่อมากที่สถาปัตกรรม RDNA ได้รับการตอบรับเป็นอย่างดีจากผู้เล่นทั่วโลก และปัจจุบันเรากำลังจะนำเสนออัตราเฟรมเรตที่สูงในการเล่นเกมที่หลากหลาย และฟีเจอร์ขั้นสูงในการเล่นเกมที่ภาพความละเอียดระดับ 1080p ด้วยกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 Series เรามุ่งมั่นที่จะส่งมอบประสบการณ์การเล่นเกมที่ยอดเยี่ยมให้กับผู้เล่นทุกระดับ ไม่ว่าจะเป็นการต่อสู้กับ Calypso Twins ในเกม Borderlands 3 หรือการต่อสู้เพื่อนำ Aurora กลับคืนมาในเกม Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint กราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 Series จะช่วยให้ผู้เล่นทุกคนรู้สึกเต็มอิ่ม และเพลิดเพลินไปบนโลกที่สวยงาม และซับซ้อนนี้”

 

ผลิตภัณฑ์ AMD Radeon รุ่นใหม่ ใช้ประโยชน์จากฟีเจอร์ที่ทรงพลังเพื่อนำเสนอการเล่นเกมที่ภาพความละเอียดระดับ 1080p ไปสู่อีกระดับนึง สร้างขึ้นบนเทคโนโลยีการผลิตชั้นนำขนาด 7nm และรองรับเทคโนโลยีแบนด์วิธสูงอย่าง PCIe® 4.0

  • ฟีเจอร์ Radeon Image Sharpening (RIS) – นำเสนอความคมชัดของภาพในเกมให้กลับมาคมชัดขึ้นเมื่อถูกทำให้ภาพดูคมชัดขึ้นจากการเพิ่มขนาดและคุณสมบัติของภาพ และกระบวนการทำงานต่างๆ ในเกมที่ใช้ DirectX® 9, 12 และ Vulkan® เมื่อจับคู่กับการยกระดับภาพของกราฟิกการ์ด AMD Radeon จะทำให้ได้ภาพที่คมชัด อัตราเฟรมเรตที่ลื่นไหลบนจอแสดงผลความละเอียดสูง
  • AMD FidelityFX – นำเสนอชุดเครื่องมือโอเพ่นซอร์สสำหรับนักพัฒนาเกม ช่วยให้นักพัฒนาสามารถสร้างเอฟเฟกต์คุณภาพสูงหลังการประมวลผลทำให้การแสดงผลมีความสวยงาม ในขณะเดียวกันก็ยังมีความสมดุล และประสิทธิภาพที่ยอดเยี่ยม ฟีเจอร์ FedelityFX มีเทคโนโลยี Contrast-Adaptive Sharpening (CAS) ที่จะดึงรายละเอียดต่างๆ ออกมาจากส่วนที่มีความคมชัดต่ำ ในขณะเดียวกันก็ลดขนาดวัตถุต่างๆ จากรูปที่เกิดจากขั้นตอนการประมวลผลตามปกติ พร้อมใช้งานแล้วบน GPUOpen
  • Radeon™ Anti-Lag[5]Anti-Lag ลดเวลาตอบสนองการป้อนข้อมูลไปจนถึงการแสดงผลได้อย่างมาก รวมไปถึงการเล่นเกม Borderlands 3 ที่ตอบสนองได้รวดเร็วขึ้นถึง 23%[6] ด้วยกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 Series และนำเสนอความได้เปรียบในการเล่นเกมที่มากขึ้น
  • รองรับจอแสดงผลด้านการเล่นเกมมากที่สุด[7] – ด้วยจอแสดงผลที่รองรับมากกว่า 950 รุ่น ให้คุณได้เลือกสรร เพลิดเพลินไปกับการเล่นเกมแบบไร้รอยต่อด้วยเทคโนโลยี AMD Radeon FreeSync™[8] และ Radeon FreeSync™ 2 HDR[9]

 

Specification.

Model Compute Units Stream Processors TFLOPS GDDR6 (GB) Game Clock[10] (MHz) Boost Clock[11] (MHz) Memory Interface
Radeon™ RX 5500M GPU

(For Mobile Systems)

22 1,408 Up to 4.6 4GB Up to 1,448 Up to

1,645

128-bit
Radeon™ RX 5500 series

(For Desktop Systems)

22 1,408 Up to 5.2 Up to 8GB Up to

1,717

Up to

1,845

128-bit

AMD Radeon ‘Raise the Game’ Bundle
สำหรับผู้ที่ซื้อกราฟิกการ์ดใหม่ Radeon RX 5500 Series จะได้รับ AMD Radeon Raise the Game Bundle3 ให้ผู้เล่นสามารถเลือกเกมได้ระหว่าง Borderlands 3 และ Tom Clancy’s Ghost Recon® Breakpoint เมื่อซื้อคอมพิวเตอร์ หรือโน๊ตบุ้คที่ขับเคลื่อนประสิทธิภาพด้วยกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 และ RX 5500M ศึกษาข้อมูลเพิ่มเติมได้ที่นี่

การวางจำหน่าย
     ปลายเดือนนี้ทาง MSI คาดว่าจะเปิดตัวแล็ปท็อป MSI Alpha 15 ที่ขับเคลื่อนประสิทธิภาพด้วยกราฟิกการ์ด Radeon RX 5500M นอกจากนี้กราฟิกการ์ดรุ่น Radeon RX 5500 คาดว่าจะวางจำหน่ายโดยผู้ผลิตเกมมิ่งคอมพิวเตอร์ชั้นนำในเดือนพฤศจิกายนนี้ รวมไปถึงเกมมิ่งคอมพิวเตอร์ของ HP รุ่น OMEN Obelisk และ Pavilion ไปจนถึง Lenovo Legion T530 และ IdeaCentre T540 กราฟิกการ์ด Radeon RX 5500 คาดว่าจะวางจำหน่ายในคอมพิวเตอร์ Acer Nitro 50 เดือนธันวาคมนี้ และพันธมิตรผู้ผลิตของ AMD คาดว่าจะเปิดตัวกราฟิกการ์ดในไตรมาสนี้ (ไตรมาสที่ 4 ปี 2562)

 Supporting Resources

  • Learn more about the AMD Radeon™ RX 5500 series here
  • Become a fan of AMD on Facebook
  • Follow AMD on Twitter

เกี่ยวกับ AMD

     เป็นเวลากว่า 50 ปีที่ AMD ขับเคลื่อนให้เกิดนวัตกรรมที่มีประสิทธิภาพสูงทั้งในส่วนของการประมวลผลกราฟิก และเทคโนโลยีเวอร์ชวลไลเซชั่นต่างๆ ซึ่งเป็นส่วนสำคัญสำหรับวงการเกม เป็นแพลตฟอร์มระดับมืออาชีพ และเป็นศูนย์กลางข้อมูล ผู้บริโภคหลายร้อยล้านคน องค์กรธุรกิจชั้นนำที่จัดอยู่ในกลุ่ม Fortune 500 และหน่วยงานวิจัยทางวิทยาศาสตร์สมัยใหม่ทั่วโลก ต่างใช้เทคโนโลยีของ AMD เพื่อการพัฒนาศักยภาพด้านต่างๆ ไม่ว่าจะเป็น การใช้ชีวิต การทำงาน และความบันเทิง พนักงานของ AMD ทุกคนทั่วโลกล้วนมุ่งพัฒนาผลิตภัณฑ์ใหม่ๆ ที่จะก้าวข้ามขอบเขตของข้อจำกัดทั้งหลาย ท่านสามารถดูข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับ AMD (NASDAQ: AMD) และกระบวนการสร้างสรรค์ต่างๆ ที่เราทำในปัจจุบันและที่กำลังจะเกิดขึ้นในอนาคตได้ที่เว็บไซต์ website, blog, Facebook และ Twitter 

 

Cautionary Statement  

     This press release contains forward-looking statements concerning Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) including the features, functionality, availability, timing, deployment and expectations of the RadeonTM RX 5500 series and the expected availability of products using the RadeonTM RX 5500 series of products from system providers and board partners, which are made pursuant to the Safe Harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements are commonly identified by words such as “would,” “intends,” “believes,” “expects,” “may,” “will,” “should,” “seeks,” “intends,” “plans,” “pro forma,” “estimates,” “anticipates,” or the negative of these words and phrases, other variations of these words and phrases or comparable terminology. Investors are cautioned that the forward-looking statements in this document are based on current beliefs, assumptions and expectations, speak only as of the date of this document and involve risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from current expectations. Such statements are subject to certain known and unknown risks and uncertainties, many of which are difficult to predict and generally beyond AMD’s control, that could cause actual results and other future events to differ materially from those expressed in, or implied or projected by, the forward-looking information and statements. Material factors that could cause actual results to differ materially from current expectations include, without limitation, the following: Intel Corporation’s dominance of the microprocessor market and its aggressive business practices may limit AMD’s ability to compete effectively; AMD has a wafer supply agreement with GLOBALFOUNDRIES Inc. (GF) with obligations to purchase all of its microprocessor and APU product requirements, and a certain portion of its GPU product requirements, manufactured at process nodes larger than 7 nanometer from GF with limited exceptions. If GF is not able to satisfy AMD’s manufacturing requirements, AMD’s business could be adversely impacted; AMD relies on third parties to manufacture its products, and if they are unable to do so on a timely basis in sufficient quantities and using competitive technologies, AMD’s business could be materially adversely affected; failure to achieve expected manufacturing yields for AMD’s products could negatively impact its financial results; the success of AMD’s business is dependent upon its ability to introduce products on a timely basis with features and performance levels that provide value to its customers while supporting and coinciding with significant industry transitions; if AMD cannot generate sufficient revenue and operating cash flow or obtain external financing, it may face a cash shortfall and be unable to make all of its planned investments in research and development or other strategic investments; the loss of a significant customer may have a material adverse effect on AMD; AMD’s receipt of revenue from its semi-custom SoC products is dependent upon its technology being designed into third-party products and the success of those products; global economic and market uncertainty may adversely impact AMD’s business and operating results; AMD’s products may be subject to security vulnerabilities that could have a material adverse effect on AMD; IT outages, data loss, data breaches and cyber-attacks could compromise AMD’s intellectual property or other sensitive information, be costly to remediate and cause significant damage to its business, reputation and operations; AMD’s operating results are subject to quarterly and seasonal sales patterns; AMD may not be able to generate sufficient cash to service its debt obligations or meet its working capital requirements; AMD has a large amount of indebtedness which could adversely affect its financial position and prevent it from implementing its strategy or fulfilling its contractual obligations; the agreements governing AMD’s notes and the Secured Revolving Line of Credit impose restrictions on AMD that may adversely affect AMD’s ability to operate its business; the markets in which AMD’s products are sold are highly competitive; AMD’s worldwide operations are subject to political, legal and economic risks and natural disasters, which could have a material adverse effect on it; the conversion of the 2.125% Convertible Senior Notes due 2026 may dilute the ownership interest of AMD’s existing stockholders, or may otherwise depress the price of its common stock; uncertainties involving the ordering and shipment of AMD’s products could materially adversely affect it; the demand for AMD’s products depends in part on the market conditions in the industries into which they are sold. Fluctuations in demand for AMD’s products or a market decline in any of these industries could have a material adverse effect on its results of operations; AMD’s ability to design and introduce new products in a timely manner is dependent upon third-party intellectual property; AMD depends on third-party companies for the design, manufacture and supply of motherboards, software and other computer platform components to support its business; if AMD loses Microsoft Corporation’s support for its products or other software vendors do not design and develop software to run on AMD’s products, its ability to sell its products could be materially adversely affected; and AMD’s reliance on third-party distributors and add-in-board partners subjects it to certain risks. Investors are urged to review in detail the risks and uncertainties in AMD’s Securities and Exchange Commission filings, including but not limited to AMD’s Quarterly Report on Form 10-Q for the quarter ended June 29, 2019.

©2019 Advanced Micro Devices, Inc.  All rights reserved. AMD, the AMD Arrow logo, Radeon, FreeSync, and combinations thereof are trademarks of Advanced Micro Devices, Inc. Tom Clancy’s, Ghost Recon, the Soldier Icon, Ubisoft, and the Ubisoft logo are registered or unregistered trademarks of Ubisoft Entertainment in the US and/or other countries. Other product names used in this publication are for identification purposes only and may be trademarks of their respective companies.

The information contained herein is for informational purposes only, and is subject to change without notice. Timelines, roadmaps, and/or product release dates shown in this Press Release are plans only and subject to change. “Navi” is an AMD codename and is not a product name.

[1] Graphics performance claims are based on pre-production hardware tested by AMD performance labs on August 29, 2019 on similarly configured systems. Ryzen 7 3800X. 16GB DDR4-3200MHz.  Win10 Pro x64 AMD Driver Version 19.30-190812n and  Nvidia Driver 431.36 WHQL. Testing on the following games with the following settings:  Fortnite (DX11 High), Apex Legends (DX11, Ultra High),  PUBG (DX11, High), World of Warcraft: Battle For Azeroth (DX11, 10), Overwatch (DX11, Epic),  Rainbow Six Siege (DX11, Ultra), DOTA 2 (DX11, Ultra). PC manufacturers may vary configurations yielding different results. Actual performance may vary. RX-383 

[2] 18+ only. Following purchase, product must be installed on system where coupon code will be redeemed. Void where prohibited. Residency and additional limitations apply. Full offer terms at www.amdrewards.com/terms.

Game Pass for PC Offer:  Participating retailers only for eligible purchases made July 1, 2019 through March 10, 2020 or when supply of coupon codes is exhausted. Over 100 PC Games available starting August 2019. Gears 5 available fall 2019.  Game Pass code must be redeemed by June 30, 2020.  Limit one promotional 3-month subscription per Microsoft account over a 12-month period.  Requires the Xbox (beta) app and Windows 10 (with updates).  Age restrictions and system requirements apply. Game catalog varies over time.  Learn more at Xbox.com/gamepass.

Choice of Game Offer: Participating retailers only for eligible purchases made September 30, 2019 through December 31, 2019 or when supply of coupon codes is exhausted. Coupon code must be redeemed by January 30, 2020.

[3] Graphics performance claims are based on pre-production hardware tested by AMD performance labs on August 29, 2019. Systems tested: Radeon RX 5500 4GB with Ryzen 7 3800X. 16GB DDR4-3200MHz Win10 Pro x64 18362.175. AMD Driver Version 19.30-190812n Vs Radeon RX 480 8GB with  Core i7-5960X (3.0GHz)  16GB DDR4-2666 MHz  Win10 14393 AMD Driver version  16.10.1. The “Navi” chip powering RX 5500 series products provides up to up to 1.2X more performance, 1.6x performance per watt, and up to 1.7X performance per area compared to RX 480. PC manufacturers may vary configurations yielding different results. Performance may vary based on use of latest drivers. RX-382

[4] Graphics performance claims are based on pre-production hardware tested by AMD performance labs on September 23, 2019 on similarly configured systems. Performance measurements were done while plugged in with battery saver disabled. Systems tested: a notebook PC with Ryzen 7 3750H with Radeon RX 5500M , 32GB DDR4 AMD Driver 19.30.01.27-190802a vs. a notebook with Ryzen 7 3750H with GTX 1650, 8GB DDR4  Nvidia Driver 431.60 WHQL Testing on the following games with the following settings: Monster Hunter: World (DX11, High), Borderlands 3 (DX11, Medium), Division 2 (DX12, High) , Sid Meier’s Civilization 6 (DX12, Ultra), World War Z (DX11, Ultra) Battlefield 5 (DX11, Ultra), World of Warcraft (DX12, 10), PUBG (DX11, Medium), Apex Legends (DX11, Medium) manufacturers may vary configurations yielding different results. Actual performance may vary. RX-385​​

[5] Radeon Anti-Lag technology requires Radeon Software Adrenalin Edition 2020 and is subject to OEM enablement. Please check with your manufacturer for compatibility information. GD-153

[6] Graphics performance claims are based on pre-production hardware tested by AMD performance labs on September 20, 2019 on similarly configured systems. Performance measurements were done while plugged in with battery saver disabled. Systems tested:  Radeon 5500 4GB with Ryzen 5 3600. 16GB DDR4-3200MHz Win10 Pro x64 18362.175. AMD Version 19.30-190812n. Testing on Borderlands 3, the measured average latency was 30ms with Anti-Lag off, and 23ms with Anti-Lag on. Both at 90 FPS. Manufacturers may vary configurations yielding different results. Actual performance may vary. RX-386​.

[7] As of September 2019, the number of FreeSync technology enabled screens available (900+) at https://www.amd.com/en/products/freesync-monitors – Largest ecosystem when compared to publicly available listings of competing product solutions at https://www.144hzmonitors.com/list-of-g-sync-monitors/ and https://www.blurbusters.com/gsync/list-of-gsync-monitors/ which list 58 screens respectively. GD-130.

[8] FreeSync requires a monitor and AMD Radeon™ graphics, both with FreeSync support. See www.amd.com/freesync for complete details. Confirm capability with your system manufacturer before purchase. GD-127

[9] FreeSync 2 HDR does not require HDR capable monitors; driver can set monitor in native mode when FreeSync 2 HDR supported HDR content is detected. Otherwise, HDR content requires that the system be configured with a fully HDR-ready content chain, including: graphics card, graphics driver and application. Video content must be graded in HDR and viewed with an HDR-ready player. Windowed mode content requires operating system support. GD-105

[10] Game clock is the expected GPU clock when running typical gaming applications, set to typical TGP (Total Graphics Power). Actual individual game clock results may vary. GD-147

[11] Boost Clock Frequency is the maximum frequency achievable on the GPU running a bursty workload. Boost clock achievability, frequency, and sustainability will vary based on several factors, including but not limited to: thermal conditions and variation in applications and workloads. GD-151